Lányok higiénés körülményeinek javítása

Található Nairobiban egy nevelőintézet, ahova fiatalkorú lányok kerülnek. Itt próbálják tanítani, nevelni őket, azonban a körülmények messze nem tökéletesek. Pénzadománnyal támogattuk a lányokat, hogy az alapvető higiénés szükségletek ne okozzanak problémát. Az adományból tisztálkodási szereket, és mosható betéteket vásároltak a kenyai partnereink. 

Valamint azon dolgozunk, hogy később varrógépeket vásároljunk, és egy tanárt fizessünk, aki megtanítja őket varrni. Ezt a tudást elsajátítva az intézetből kikerülve nagyobb eséllyel találnak munkát, esetleg az általuk varrt ruhákat eladhatják, így a későbbiekben, az intézetből kikerülve el tudnák majd látni magukat.

Emellett szeretnénk mosható betétekhez szabásmintákat is biztosítani nekik, hogy ezeket elkészítve saját higiénés körülményeiken is javíthassanak.. 

* Az nevelőintézetben olyan lányok élnek, akik kisebb törvényi szabálysértéseket követtek el. Jelenleg a kenyai állam fennhatósága alá tartozik az intézet. Ebből adódóan képeket nem készíthetünk az intézményben