Tiszta víz egy falunak

Számunkra talán a világ végén, és azon túl, a semmi közepén található Oloolaimutia, egy kis maszáj falu. Jelenleg ez a közösség áll az Egyesületünk munkájának középpontjában. 2019 nyarán már gyűjtöttünk egy víztorony megépítésére, mely a hegyekből összegyűjtve biztosítja a tiszta vizet a felubelieknek. Az elérhető tiszta ivóvíz minden további fejlődés, és projektünk alapja.

Ha nincs tiszta víz a helyiek fertőzött vizet isznak “pocsolyákból”, és mivel a kislányok feladata a vízhordás, sokszor 10-20 km-t is gyalogolnak vízért, ezért nem tudnak iskolába menni.

Nagyon jó volt látni a megvalósult víztornyot, és hallani a sok történetet arról, hogy ez milyen nagy segítséget jelent a közösség lakóinak. Amióta rendelkezésükre áll a tiszta víz a falubeliek egészségügyi állapota rengeteget javult. Az iskola, amit támogatunk 60 fővel indult, és jelenleg majdnem 300 gyerkőc tanulhat ott, a kislányok száma pedig a sokszorosára nőtt.

Nagyon közel került a szívünkhöz ez a közösség, és alig várjuk, hogy hamarosan újabb projektbe kezdjünk, mely a falu minden tagjának jelentős segítséget, és közösségi összetartozást jelenthet.

STAY WITH US 🙂 !!

A víztorony előtt a falubeliek ebből, és ehhez hasonló „pocsolyákból” vitték a vizet

A hegyekből itt összegyűlve lett levezetve a faluba a víz

Föld alatti csövek biztosítják a folyamatos vízellátását a víztoronynak

Ráadásul a víztorony egy központi közösségi hely lett a falubeliek részére

A falubeliek egészségügyi állapota rengeteget javult az elérhető tiszta víznek köszönhetően

Izzo, a kenyai partnerünk rengeteg munkát tett bele, hogy a sok nehezítő körülmény ellenére mindez megvalósulhasson

A víz minősége pedig annyira jó, hogy mi is ezt a vizet ittuk, ami nagy szó ha Kenyáról van szó