Kárpátalja segítése a háborúban

Az ASANTE Egyesülettel projektjeink fő célpontja Afrika, mindazonáltal a körülöttünk zajló események mellett nem mehetünk el szó nélkül.

Pár hete még nem gondoltuk volna, hogy hazánkhoz sokkal közelebb, Ukrajnában lesz majd szükség a mi segítségünkre is. Kárpátalján békeidőben is nehéz körülmények között élnek az emberek, a háború azonban tovább nehezíti helyzetüket. Az ellátás akadozik, a boltok kiürültek és hamarosan az élelmiszerhiány is komoly problémákat fog okozni a térségben.

Ukrajna belső területeiről ezrével érkeznek ide a háború elől menekülők, akiknek a helyiek próbálnak szállást és élelmet biztosítani.

Ezért tartjuk kiemelten fontosnak, hogy támogassuk a Kárpátalján élőket és segítsük őket a menekülők ellátásában is. Jelenleg leginkább tartós élelmiszerekre van szükség, így szeretnénk rendszeresen ételadományokat küldeni a határmenti területekre. Az adományok helyi kapcsolataink révén a helyi osztópontokon kerülnek szétosztásra.

A héten ismerőseink által egy nagy busznyi adományt sikerült kijuttatni Kárpátaljára, a Nagyszőlősi járásba, azonban a további rendszeres segítség biztosításához támogatásra van szükségünk. Ebben kérjük segítségeteket!

Pénzadományokat az ASANTE Egyesület számlájára tudtok küldeni:
Kérjük az utalás közleményében jelezzétek: „Kárpátalja – adomány”

ASANTE Egyesület
16200106-11662538
MagNet Bank

Amennyiben tárgyi adománnyal, tartós élelmiszerrel segítenél, kérjük, lépj velünk kapcsolatba!

asanteagyermekekert@gmail.com

+36208862035
+36305990548