Grace Point

2018-ban, amikor 1 hónapot töltöttem Kenyában többször elmentem a GracePoint templom mellett, ami pont Nairobi azon részén található, ahol mi is laktunk, és ahova vissza-visszatérünk.

Bár itthoni ismeretség révén már akkor találkozni akartam Harrisonnal, a gyülekezet lelkészével, akkor az nem valósult meg, mert úgy alakult, hogy minden hétvégémet a gyerekekkel töltöttem.

Idén azonban Angival végre eljutottunk a GracePoint gyülekezetbe, ahol még a megszokott kenyai közvetlenségnél is nagyobb szeretettel fogadtak minket.

A gyülekezeti épület, ami bár bádog falakból áll, nagyon barátságos, és szeretetteljes hangulatot árasztott, és fontos megemlíteni, hogy ilyen mértékű szervezettséggel talán még Kenyában nem is találkoztunk.

Harrison sokat mesélt a közösségük munkájáról, ahol nemrég iskolát indítottak az általános iskola korú gyerekek számára. Továbbá az “I serve Afrika” missziós szervezetük munkájáról, ahol a fiatalok képzésén túl, a közösségük fiataljai szerte az országban, és a szomszédos országokban különböző nagyon fontos, és értékes missziós munkát folytatnak.

A GracePoint iskola bár még nagyon új (1 és fél éves) rohamosan növekszik. Jelenleg 56 diák 4 osztályban tanul. A folyamatosan növekvő létszám miatt több osztályt kellett nyitniuk, és ehhez iskolai bútorokat és eszközöket kellett vásárolniuk, melyet Egyesületünk támogatásával sikerült megvalósítaniuk. Hálásak vagyunk, hogy tudtuk támogatni a gyülekezet iskola missziójának munkáját, és köszönjük Harrisonnak az együttműködését, hogy részletesen beavatott és bevont minket a közösségük, és szervezetük munkájába. Találkozunk még!