Dominik a hős

Bár az Asante Egyesületnél elsősorban kenyai gyerekekre koncentrálunk, de fontos számunkra, hogy nyitottak legyünk, ha máshol is szükség van segítségre. Így időközönként itthon, vagy más országban is igyekszünk támogatni gyerekeket.

Ábrahám Dominik 2015-ben született. Születése során oxigénhiány lépett fel nála, ami kétoldali agyi bénulást okozott. Ennek következtében Dominik tudata és mozgása korlátozott.

Édesapjának ott kellett hagynia a munkahelyét, hogy a kisfiút folyamatosan hordja fejlesztésre. Dominik jelenleg Budapestre, a Pető Intézetben található speciális óvodába jár, ami miatt naponta 200 kilométert kell megtenniük. Az itteni foglalkozásoknak köszönhetően nagyon sokat fejlődött, folyékonyan beszél, ügyesen használja a kezeit, segítséggel megáll és sétál. A család hosszú utat tett meg idáig, nagyon sokat biztatták, támogatták lelkileg Dominiket, hogy minél jobban fel tudjon zárkózni.

Jelenleg az édesanya bolti eladói fizetéséből igyekeznek előteremteni a család megélhetését, és Dominik fejlesztésének feltételeit. Az Asante Egyesület pénzadománnyal járult hozzá, hogy a család a 20 éves Daewo Matiz márkájú autóját – ami a kerekesszék szállítására nem alkalmas – lecserélhesse. Ha ez sikerülne, Dominik a későbbiekben is járhatna mozgásterápiára és fejlesztő foglalkozásokra. Autóvásárláshoz jogosultak lennének állami támogatásra is, ugyanis súlyosan mozgássérülteknek 600.000 ezer forint támogatást biztosít az állam, ezt azonban csak 5 évnél fiatalabb autóra vehetnék igénybe. Sajnos ez egyelőre még álom, de mi hiszünk benne, hogy kis segítséggel valóra válhat, és hogy Dominik is korlátok nélkül élhet egyszer. 

Sikerült!

Örömmel és hálával tölt el minket, hogy Dominik szüleinek sikerült összegyűjteniük a pénzt a megfelelő autóra. Büszkék vagyunk rá, hogy az Asante Egyesület is hozzájárult ehhez a csodához.

Szeretnénk megköszönni tagjaink, támogatóink segítségét!